Back

کلاهبرداری پانزی کورش کمپانی، نمایشی از یک پانزی موفق

 

در سال‌های اخیر، عبارت “مال‌باختگی” به یکی از اصطلاحات رایج در ایران تبدیل شده است، که یک روند است که در آن افراد از سازمان‌ها و شرکت‌های مالی آسیب می‌بینند و بخش یا تمام سرمایه خود را از دست می‌دهند. یکی از موارد جالب مال‌باختگی، مرتبط با شرکت “کوروش کمپانی” است که در بازار تلفن همراه فعال بوده و مالک آن کشور را ترک کرده است.

کوروش کمپانی توسط یک کارآفرین جوان دهه هفتادی راه‌اندازی شد تا به تعمیر تلفن همراه بپردازد. با این حال، به نظر می‌رسد که به دلیل سیاست‌های محدودکننده دولت در بازار رقابتی گوشی‌های هوشمند، شرکت به فروش تلفن همراه روی آورد و برای کسب سود‌های غیرمعمول، به اقدامات غیرمعمولی پرداخت.

مشکل از زمانی آغاز شد که شرکت نتوانست به تعهدات خود برای تحویل گوشی‌های پیش‌فروش شده عمل کند و در نهایت بدهی‌های سنگینی به وجود آمد که باعث افت مالی متضرران وارد شد.

درباره شرکت کوروش کمپانی و بنیان‌گذار آن چه می‌دانیم: بر اساس اسناد رسمی شرکت “کوروش پردازان آی‌سا”، معروف به “کوروش کمپانی”، در سال ۱۳۹۹ توسط امیرحسین شریفیان تأسیس شد. این شرکت با سرمایه‌گذاری ۵۰ میلیون تومان، در محله فردوس در غرب تهران برای خرید و فروش تلفن همراه و لوازم الکتریکی، تعمیرات تلفن همراه و لوازم جانبی، واردات و صادرات انواع کالاهای مرتبط ثبت شده است. بر اساس اسناد مربوط به اطلاعات همین شرکت، سرمایه ثبتی آن در بهمن ماه ۱۴۰۲ به ۹۵ میلیون تومان افزایش یافت.

فعالیت اولیه شرکت در زمینه تعمیرات تلفن همراه و آموزش‌های مرتبط بود. با این حال، در پاییز سال ۱۴۰۱، شرکت به فروش گوشی‌های همراه متمرکز شد. به دلیل محدودیت‌های دولت ایران در ثبت گوشی آیفون ۱۴، آیفون ۱۳ در این کشور محبوب بود و به نظر می‌رسد که همین انگیزه ورود به این بازار بوده است.

با وجود قیمت‌های رقابتی ارائه شده توسط کوروش کمپانی – فروش پیش‌فروشی گوشی آیفون ۱۳ به قیمت ۲۰ میلیون تومان – سریعاً سایر فروشندگان اعتراضات قوی خود را اعلام کردند. در تاریخ ۲۸ بهمن ۱۴۰۲، ویدئویی قدیمی از محمدرضا رمضان، رئیس اتحادیه فروشندگان موبایل تهران، منتشر شد که به امیرحسین شریفیان، مالک کوروش کمپانی، اخطار داد که “فروش با قیمت کمتر از بازار خلاف قانون است و باعث اعتراض شدید دیگر فروشندگان تلفن همراه شده است”.

با این اعتراضات، آقای شریفیان به ادعای اینکه محصولات را با هزینه کمتر از خارج خریداری و وارد ایران کرده، ادامه داد. به نقل از مهدی اسدی، رئیس انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی، خبرگزاری ایسنا نوشت که “کوروش کمپانی مجوز واردات آیفون نداشته است” و موبایل‌ها را “از طریق شرکت‌های واردکننده داخلی” تهیه و فروخته است.

کیومرث ک.
کیومرث ک.

برای فراهم کردن یک تجربه خوب از کوکی ها استفاده میکنیم. قانین حریم خصوصی